full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Riviertoerisme

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

De Maas is de ruggengraat van de economische en culturele ontwikkeling van het Luikse ommeland. En met de uitbouw van het riviertoerisme is ze ook vandaag nog van cruciaal belang en blijft ze een vaste waarde in het Luikse leven.

Langs de Maas tellen we vier jachthavens met ligplaatsen voor boten: in Statte en Corphalie in Hoei, in Luik en in Visé. De boot de Pays de Liège neemt u mee op verschillende rivierrondvaarten naar Hoei, Seraing, Wezet en Maastricht. Met de Prince Albert ontdekt u de stad Luik vanop het water, terwijl de pendelboot in Luik aanmeert, waar u een onvergetelijke wandeling wacht.

Laat u meevoeren doorheen de provincie Luik...

Hoei is een stadje langs de Maas met ontegensprekelijke toeristische charmes. Een kluwen van pittoreske straatjes en middeleeuwse gebouwen laten er de geschiedenis weer opleven: de oude woningen, de prachtige collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk, de pleintjes en smalle straatjes in de stadswijken van weleer... Maar Hoei is veel meer dan geschiedenis. Er is ook een verkeersvrije ruimte, een winkel-wandelzone rond de Grand'Place en dankzij de cafés, terrasjes en stijlvolle restaurants hangt er in de stad een vrolijke, geanimeerde sfeer.

De rondvaart gaat verder en brengt u naar Luik, de Vurige Stede, de belangrijkste toeristische stad van Wallonië! Met haar glorierijke verleden en immense patrimonium van collegiale kerken en musea, is de stad vandaag uitgegroeid tot een ware culturele metropool van Europees niveau. Zo kunt u in Luik onder andere het Museum van het Waalse Leven bezoeken, het museumcomplex Grand Curtius, de Koninklijke Opera van Wallonië, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik en het Théâtre de Liège - het eerste theater in Wallonië...
Verken op uw gemak het historische hart van de stad of ontdek de trendy en stijlvolle shoppingroute met meer dan 60 verschillende adresjes.

Wanneer u uw tocht over de rivier voortzet, ontdekt u Visé, die ook wel de Ganzestad wordt genoemd. De stad is gekend voor haar charmante historische kern en winkels, maar ook voor de bijzondere Gildefeesten, een plaatselijke traditie, en het typische gerecht... "Gans op de wijze van Visé".

Luik - Plezierboot ‘Le Pays de Liège’

bateaupaysdeliege052015

Laat u meevoeren op het water, geniet en ontspan terwijl u vanop de boot ‘Pays de Liège’ het rustgevende landschap verkent (208 zitplaatsen). Recreatievaarten naar Hoei, Maastricht, Seraing, Wezet, themavaarten, rondvaarten met animatie en gastronomische avondvaarten.

U vindt de data voor 2017 en alle praktische info op de website.

Reserveer uw Pays de Liège boottocht

www.bateaupaysdeliege.be (FR-NL)

Luik - Pendelboot over de maas

vauban052015

Vaar met de pendelboot mee over de Luikse Maas, vanaf Pont de Fragnée tot aan Coronmeuse.

Een aangenaam, praktisch en milieuvriendelijk vervoermiddel.
In het seizoen 2017, van 1 april tot en met 31 oktober, zullen de twee boten Le Vauban en L’Atlas V over de Maas varen. Ze doen 6 stopplaatsen aan, van Pont de Fragnée tot Coronmeuse, via Belle-Liégeoise, het Aquarium, Grand Curtius en de Godefroid Kurth-kaai. Zo bereikt u heel gemakkelijk de verschillende locaties en toeristische bezienswaardigheden.

Er wordt elk uur bij elke stopplaats gestopt, in beide richtingen (richting Fragnée en Coronmeuse).

De prijs is 1 euro per halte (tickets te koop op de boot). Bevalt het vaartochtje u goed? Er zijn ook dagtickets en maandabonnementen verkrijgbaar.

De pendelboot is bestemd voor individuele personen. Voor groepen is er een andere boot beschikbaar, uitsluitend op reservering.

www.navettefluviale.be

Luik – Boottochten voor groepen

prince albert 2016

De Prince Albert is een passagiersboot dat 128 personen kan ontvangen dank zij 3 verdiepingen. Het beschikt over twee overdekte terrassen, een bar en WC.

Gedurende het seizoen 2017 zal dit passagiersboot alleen voor groepen en met reservatie op de Maas varen. De inscheping vindt Quai van Beneden plaats, tegenover het Aquarium-Museum.

Informatie en reserveren: +32 (0)475/49 38 90

Luik - Boot La Barquerolle

labarquerolle 

Luik – inscheping: Parc de la Boverie - 4000 Luik

De vereniging 'Ancre Bleue' heeft als doel het contact tussen validen en minder validen te versterken.

De 'Barquerolle' kan 10 passagiers en 2 bemanningsleden aan boord nemen en is uitgerust voor alle soorten handicaps (personen met beperkte mobiliteit, ademhalingsinsufficiëntie, blindheid...). Voorwaarde is dat er minstens één minder valide persoon aan boord moet zijn.
Passagiers kunnen een cd met foto's of een dvd met videobeelden van hun eigen rondvaart bestellen.

logoaccessifondtransparent   Deze activiteit werd dor Access-I geanalyseerd inzake toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit (PBM).

Informatie: Tel. +32 (0)87 54 10 02 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.ancrebleue.be (FR)
Prijs op aanvraag.