full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

In de omgeving van Aywaille

Niet minder dan 900 kilometer bewegwijzerde paden lopen door bossen en dorpen of langs rivieren. Ongeveer 700 kilometer fietsroutes: fietstoerisme langs kleine, pittoreske wegen of MTB op heuvelachtig terrein. Bijna 150 kilometer paardrijroutes.

In de omgeving van Huy

Haspengouw en het Maasland tellen vijftien wandelroutes en één fietsroute. Door het natuurpark van de Valleien van de Burdinale en de Mehaigne lopen 18 wandelroutes, 4 MTB-routes en 2 fietsroutes, alle met bewegwijzering.

In de omgeving van Luik

In Luik is het aangenaam toeven en wandelen op en naast de paden van de citadelhellingen (13 km wandelingen). Richting Wezet is het internationale wandelnetwerk van de Sint-Pietersberg goed voor 20 natuurwandelingen tussen Geer en Maas.

In de omgeving van Malmedy

Het natuurpark Hoge Venen - Eifel maakt deel uit van een grensoverschrijdend Duits-Belgisch natuurpark. Op de bewegwijzerde en beveiligde paden kunt u in alle rust genieten van een wandeling in het immense natuurreservaat van de Hoge Venen. Het fietspadennetwerk Velotour Hoge Venen - Eifel wordt aangeduid met een knooppuntensysteem (18 themaroutes). Voor mountainbikers zijn er maar liefst 480 km bewegwijzerde paden aangelegd. In de streek is er een netwerk van verhuurstations voor E-bikes en pedelecs, waar ook batterijen kunnen worden opgeladen. Daarnaast zijn er drie met zeshoekige borden bewegwijzerde autoroutes. Voor ruiters zijn er 12 stations voor rondritten te paard.

In de omgeving van Spa

In het land van de bronnen kan de bezoeker via een netwerk van bewegwijzerde wandel- en fietspaden de uitzonderlijk rijke natuur ontdekken (103 wandelingen en 13 MTB-circuits, alle bewegwijzerd).

 

cirkwi         Indien u een «technisch» probleem heeft, gelieve onze partner «Circuits de Belgique» op volgend adres te contacteren: support@cirkwi.com

Voor andere vragen blijven wij tot uwer beschikking. Aarzel niet ons opnieuw te contacteren: ftpl@provincedeliege.be