full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Filmpjes van overheerlijke streekproducten

 saveursduterroirenvideos

De culinaire, ambachtelijke specialiteiten van de provincie Luik zijn, zowel door hun verscheidenheid aan kleur, smaak en fabricagemethoden, met recht de trots van ons cultureel, gastronomisch erfgoed.

Wil je er enkele ontdekken? Kijk dan hieronder naar de filmpjes...

Luikse wafel

De Luikse wafels zijn in de hele wereld en Wallonië bekend. In tal van straten doet het heerlijke vanilleparfum ervan je watertanden.

Lees meer...

Waters van Chaudfontaine

De Waters van Chaudfontaine vinden hun oorsprong de gemeente met dezelfde naam, dichtbij Luik.

Lees meer...

Rijsttaart van Verviers

De rijsttaart, ook 'Blanke Dorêye' genoemd, is het gastronomische pronkstuk van de stad Verviers.

Lees meer...

Belgian Owl Whisky

De Belgian Owl Whisky is het resultaat van de passie en de deskundigheid van een Luikse likeurstoker (Etienne Bouillon).

Lees meer...

Luikse Stroop

De productie van Luikse stroop is een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw.

Lees meer...

Pékèt

De pékèt, die al heel lang verbonden is met Tchantchès – het symbool van de stad Luik – wordt tijdens alle feestelijkheden gedronken!

Lees meer...

Hervekaas

Deze karaktervolle zachte kaas is afkomstig uit de bosrijke streek van België, het 'Land van Herve' genaamd, en heeft het levenslicht gezien in de 15e eeuw.

Lees meer...

Abdijbieren van Val-Dieu

De brouwerij van de abdij van Val-Dieu, die gevestigd is in het hart van een streek met een overvloed aan streekproducten, draagt bij aan het grote gamma van streekproducten van het Land van Herve.

Lees meer...

Ardense ham

Het is in het hart van de Ardennen, de streek met de legendarische bossen, het heuvelachtige reliëf en het gure klimaat, dat al bijna meer dan 2000 jaar lang de beroemde Ardense ham wordt gemaakt.

Lees meer...

Spa-waters

De Spa-waters hebben de naam van de stad Spa wereldwijd op de kaart gezet en op die manier de rijkdom van de kuurstad verzekerd.

Lees meer...