full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Recepten van bij ons

De wereld dankzij koken; koken danzkij de wereld

Wat en hoe we eten hebben ons altijd al inzicht gegeven in het sociale, politieke, religieuze of artistieke leven van een regio. Het vertelt ons ook het verhaal van de streek, de gebruiken of lokale en regionale culinaire tradities!

Recepten van bij ons zijn een terugkeer naar de bron, naar de kunst van het tafelen zoals vroeger, eenvoudig en zo natuurlijk... Het zijn authentieke gerechten op basis van lokale producten die u soms met een fabrieksgeheim worden geleverd...

Elke maand selecteert de Toeristische Federatie van de Provincie Luik een nieuw recept...

Maak uw keuze en geniet er vooral van!

 recettesdecheznousitetourisme

Kleine soufflé met Hervekaas

  Voor 4 personen 45 minuten Ingrediënten: 50 g boter 40 g meel 4 eieren 100 g zachte Hervekaas 25 cl melk Nootmuskaat, zout, peper Bereiding: De boter smelten in een...

Lees meer...

Gegratineerde witloof nieuwe stijl en sinaasappelstroop met Torpah 90

Voor 10 personen Ingrediënten: 2 mooie stronken witloof 4 sneetjes Ardennerham 4 sneetjes raclettekaas 50 g boter 50 g meel 100 ml vers sinaasappelsap 100 ml bier Torpah 90 2 eetlepels...

Lees meer...

Macaronikroketten

Ingrediënten: 100 g macaroni 30 g boter 30 g meel 1 l melk 1 eigeel (facultatief) 50 g geraspte gruyère 100 g gekookte ham Zout, peper nootmuskaat 1 geklutst...

Lees meer...

De vele smaken van rivierkreeft: bisque – gegrilde rivierkreeft en ravioli

Ingrediënden : Voor 4 personen Voor het deeg van de tomatenravioli : 1 kopje bloem (+/- 100g) 1 ei 15 ml water 5 ml olijfolie 1 mespuntje zout. 1 eetlepel tomatenpuree Een paar blaadjes...

Lees meer...

Kwartels met Luikse siroop

Ingrediënten (voor 8 personen): 8 kwartels 8 plakken gerookt spek 1,5 dl muskaatwijn 250 gr blauwe druiven, ontpit 8 flinke sneden brood 3 eetlepels Luikse siroop boter zout, peper rauwkost...

Lees meer...

De "cougnou" (ook wel "mirou" genoemd in bepaalde streken

De cougnou of kerstbrioche is een zoet luxebroodje, een typische Belgische en Noord-Franse specialiteit die in de periode tussen Sinterklaas en Kerstmis wordt gegeten.

Lees meer...

Luikse salade van krulsla met spekjes

Ingrediënten: (voor 4 tot 6 personen) Rode sla Krulsla 200 gr gerookt spek 75 gr gepelde walnoten Balsamicoazijn Boter Uien Zout en peper Bereiding: Was de sla en laat uitlekken.Snijd...

Lees meer...

Luikse beignets

  Zoals elk jaar heeft de oktoberkermis zich in Luik geïnstalleerd, met vele leuke attracties en uiteraard de beroemde Luikse beignets, die net zo bekend zijn als de lackmans...

Lees meer...

Broccoliroomsoep

Niets zo heerlijk als een zelfgemaakte broccoliroomsoep... smullen maar! Ingrediënten (voor 4 personen): 1 liter water 600 gram broccoli 1 blokje kippenbouillon zout, peper, geraspte...

Lees meer...

Zelfgemaakt sap boordevol vitamines

De herfst komt eraan. Zorg daarom dat u zo veel mogelijk vitamines binnenkrijgt om het slechte weer het hoofd te kunnen bieden ... Hoe? Met fruit, fruit en nog eens fruit!Vruchtensappen zijn perfect...

Lees meer...