full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Tafelen in provincie Luik

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

De rijke smaken van de provincie Luik

Bier, sterkedrank, kaas, fijne vleeswaren, slakken, wafels, chocolade, suikergoed...
De vele streekproducten van hoge kwaliteit vormen een smaakvol patrimonium dat de Walen erg dierbaar is. Getalenteerde chefs gebruiken deze producten in nieuwe, heerlijke recepten.

Bovendien houden niet minder dan 50 gastronomische verenigingen de producten en tradities in ere.

Toerisme, liefde voor de streek en gastronomie gaan hand in hand

Plaatselijke Luikse specialiteiten zijn onder andere de bekende pils Jupiler, de pékèt (graanjenever) en zijn 30 variëteiten, de bloedworst, de Luikse salade (aardappelen, spek, bonen), de boulets-frites in een sausje van stroop en niertjes met jeneverbessen. Bij de zoetigheden mogen de Luikse wafel, de boekweitpannenkoek en de Luikse koffie natuurlijk niet ontbreken.

De Basse-Meuse telt heel wat fruittelers (appelen en peren), maar u kunt er ook terecht voor gerookte zalm, foie gras van eend en de vermaarde Gans uit Visé.

Chaudfontaine is tot ver buiten de landsgrenzen bekend, niet alleen voor zijn water, maar ook voor de kattetongen en de chocoladerepen van chocolatier Galler.

Het assortiment streekproducten uit de Oostkantons bestaat uit ambachtelijke vleeswaren (Ardense ham uit Montenau) en wild, dat ook in de restaurants op het menu staat. In Brasserie de Bellevaux kunt u vier bieren proeven die worden gebrouwen met het water van een plaatselijke bron en in Malmedy vindt u de 'baisers de Malmedy' (meringues).

In het land van de bronnen zijn de mineraalwaters van Spa en Bru, het Elixir de Spa en de bloemenwijn uit Franchimont vaste waarden.

Het Land van Herve staat bekend om zijn Hervekaas (met een zachte of scherpe smaak), de Luikse stroop (geconcentreerd sap van peren, appelen en dadels), de cider en de abdijbieren.

Het belangrijkste streekproduct van Verviers is de rijsttaart en ook de macarons van chocolatier Darcis genieten internationale bekendheid.

En wist u dat in Haspengouw de Single Malt Whisky 'The Belgian Owl' wordt gestookt?

Ten slotte kunt u in de streek van Ourthe en Amblève kennismaken met de forel en alle forelproducten.

Ontdek de cafés en restaurants van de provincie op   tripadvisor logo