full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Vin de Liège: van de grond tot in de fles

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

De wijncoöperatie Vin de Liège is opgericht in 2010. Zij ontwikkelt een groot wijndomein (12 ha wijnstokken) en toont hiermee aan dat het mogelijk is om grote wijnen te produceren in België.

De wijnstokken staan voornamelijk in de regio Luik, in het gebied tussen de lage valleien van de Geer en de Maas. De kalkbodem, die lijkt op die van de Val de Loire of van de Champagnestreek, maakt deze streek zeer geschikt voor de productie van kwaliteitswijnen.

De eerste oogst in de herfst van 2014 heeft maar liefst meer dan 15.000 flessen opgeleverd, die voornamelijk afgelopen mei zijn gecommercialiseerd, bij de feestelijke opening van het wijnpakhuis. Op termijn denkt Vin de Liège meer dan 100.000 flessen per jaar te produceren.

Ontdek hier de 5 eerste soorten wijn van de coöperatieve vereniging (een sprankelende wijn, drie witte wijnen en een rosé).

Openingstijden winkel: woensdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 u.

Contact

SCRLFS Vin de Liège
Rue de Fragnay, 64 – 4682 Heure-le-Romain (Oupeye)
Tel. +32(0)4 344 00 14

www.vindeliege.be (FR)