full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Zoete en zoute streekproducten

We weten dat regionale producten zoals bier, alcohol, kaas, vleeswaren, slakken, wafels, chocolade en suikerwerk reële culinaire ambassadeurs zijn.

De provincie Luik heeft een breed scala van culinaire producten te bieden. Deze delicatessen worden zeker ook buiten onze grenzen gewaardeerd, omdat ze van de knowhow profiteren die ze uniek maken.

 salessucressiteftplisa112014

Herve - Café Liégeois

Café Liégeois is ontstaan uit de passie van Charles Liégeois voor koffie. Hij heeft als visionair koffiebrander zijn kennis en bloeiende bedrijf overgedragen aan zijn zonen, Michel en Benoît. Zij...

Lees meer...

Malmedy – Viskwekerij Mathonet-Gabriel

De viskwekerij bewerkt forel op verschillende manieren.

Lees meer...

Bassenge – L’Artisan du Saumon

L'artisan du Saumon in Boirs: dat is de garantie van een vers product, zonder chemische toevoegingen, kleurstoffen of smaakversterkers.

Lees meer...

Waremme - Le Templier du Geer: een bier uit Haspengouw

Le Templier du Geer is een licht kruidig, blond bier met kopergloed. Het is een subtiele combinatie van oosterse kennis en de smaken van Haspengouw. Dit seizoensbier, op smaak gebracht met kardemom,...

Lees meer...

Wezet – Biologisch brood van Benoît Segonds

Deze bakker wil het brood zijn smaak van vroeger teruggeven en daarom bakt hij brood op ambachtelijke en traditionele wijze op basis van de beste bloemsoorten. Het brood wordt bereid met 4...

Lees meer...

Donceel - Ferme Lekane

Boerderij waar het beroemde runderras Blanc Bleu Belge (Belgisch witblauw) wordt gefokt. Daarnaast heeft Ferme Lekane zich gespecialiseerd in de teelt van kippen die zijn opgegroeid in de...

Lees meer...

Aubel – Les Elevages du Moulin du Val Dieu

De omgeving van het plateau van Herve is een toonbeeld van authenticiteit en kwaliteit. Het rijke wallenlandschap geeft de aarde het beste van zichzelf. In deze context is Les Elevages du Moulin du...

Lees meer...

Amay – Macarons-nous!

De zoete of hartige macaron, in diverse smaken en kleuren, is de specialiteit van dit jonge bedrijf.Caramel en beurre salé, chocolade-bosvruchten, perzik-basilicum: het assortiment aan smaken...

Lees meer...

Luik (Rocourt) - Brasse & Vous

Ambachtelijke brouwerij uit het Land van Luik Lucky en Bruno hebben hun passie voor bier verenigd en een authentieke ambachtelijke brouwerij geopend. Hier worden vier bieren geproduceerd met ieder...

Lees meer...

Luik – Monsieur Franz: een chocoladekunstenaar

Deze winkel kan al meer dan 30 jaar bogen op een uitstekende reputatie bij veeleisende klanten. Chocolatier Franz speelt met ingrediënten en steekt tradities in een nieuw jasje door zijn...

Lees meer...