full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

Greeters

 bannersitegreetersliegeisa

Ontdek Luik van binnenuit!

De Toeristische Federatie van de Provincie Luik richt zich tot de ‘nieuwe generatie’ toeristen van vandaag die, steeds beter geïnformeerd, zelf hun verblijf organiseren waarbij beleven en delen van unieke ervaringen en vakantieverblijf hand in hand gaan.

Wat zijn Greeters?

Greeters zijn vrijwillige inwoners met een groot gevoel voor gastvrijheid; ze hebben vooral hart voor hun stad; tijdens een ontmoeting met toeristen delen zij hun favoriete plekjes, geven ze tips, vertellen ze anekdotes, en laten ze natuurlijk de wijk zien waarin ze wonen. Een unieke ervaring van uitwisseling en ontdekking!

De ‘Greeters’ nodigen u uit om Luik en omstreken door de ogen van een inwoner te ontdekken. Het concept ‘Greeter’ is in 1992, op initiatief van Lynn Brooks in New York ontstaan. Het komt van het woord 'to greet', wat ‘groeten, in contact komen’ betekent. Er zijn tot nu toe al meerdere steden in de wereld met een Greeters netwerk.


Praktische Info
:

Om een actieve Greeter in Luik en omgeving te ontmoeten of zelf lid te worden van het netwerk, kan je contact opnemen met:

Mevr. Yesmina HANTOUT
Tel. +32 (0)4 237 95 46
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarna wordt je in contact gebracht met een Greeter om samen met hem een aangepast programma op te zetten:

  • Gratis
  • Dagelijks op aanvraag
  • Van 8:00 tot 22:00 uur
  • In 6 talen
  • Een unieke ontmoeting
  • 2 weken van te voren reserveren
  • Individueel bezoek (hooguit 6 personen)

Om alle bestemmingen te zien die de Luikse Greeters voorstellen,
klik hier