full screen background image
© FTPL Ouftitourisme.be

Ouftitourisme.be

Reserveer met slechts een paar klikken en in alle veiligheid uw activiteiten en accommodatie in de provincie Luik. Wij bieden een breed en gevarieerd aanbod dat al uw wensen voldoet!

© FTPL - Jean-Marc Léonard © FTPL - Jean-Marc Léonard

La Belle-Liégeoise

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug genoemd ”La Belle-Liégeoise” ter ere van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, overspant de Maas en verbindt zo het station Liège-Guillemins met het schiereilandje en park La Boverie.

© FTPL Ardenne

Ardenne

De Ardennen is een spectaculair, wijd en open natuurgebied, doorkliefd met mysterieuze valleien en samengebracht rond een diep woud, dat ver over de administratieve grenzen heen reikt.

© FTPL Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...

© FTPL De Provincie Luik

De Provincie Luik

Gelegen op het kruispunt van Europa, geniet de Provincie Luik van een merkwaardigeverscheidenheid op het gebied van toerisme, haar het status verlenende van top toeristische provincie in Wallonië, zelfs heel België...

MICE

  banner mice

De Provincie Luik: centraal gelegen en toch dichtbij

De Provincie Luik staat voor een groot, veelzijdig en gevarieerd aanbod!

Met de twee historische steden boordevol bezienswaardigheden Luik en Spa beschikt de Provincie Luik over onmiskenbare troeven voor de zakelijke toerist. De streek heeft vele gezichten en dat maakt haar zo interessant en aantrekkelijk: de bossen van de Ardennen, de boomgaarden van het plateau van Herve, het natuurpark van de Hoge Venen-Eifel, de thermale bronnen, de oevers van de Maas... en natuurlijk de onmiskenbare Luikse "sfeer"!

Naast de voorzieningen voor de organisatie van Congressen & Beurzen, zijn er talloze andere exclusieve locaties voor evenementen of "Special Venues", die heel geschikt zijn voor de organisatie van seminaries, vergaderingen, evenementen en andere incentives.

Met haar strategische ligging op het kruispunt van Europa, is de provincie Luik niet alleen met de auto goed te bereiken, maar dankzij het TGV-station in Luik en het vliegveld in Bierset ook met de trein en via de lucht. Luik verwelkomt dan ook organisatoren en congresbezoekers uit de hele wereld. De provincie Luik biedt talloze mogelijkheden die erom vragen om ontdekt te worden!

Enkele belangrijke MICE-troeven...

(MICE = Meeting - Incentive - Congress - Event)

 • Het Congrespaleis van de stad Luik. Een complex aan de oevers van de Maas van drie verdiepingen en met meer dan twintig moduleerbare zalen. Het grootste auditorium biedt met gemak plaats aan een duizendtal bezoekers.

 • De hotelvoorzieningen in de provincie Luik bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vooral in de categorie van de viersterrenhotels, maar ook door de aanwezigheid van het Crowne Plaza Luik, een van de twee vijfsterrenhotels in Wallonië.

 • De twee prestigieuze thermale wellnessoorden (de enige twee in Wallonië) Spa en Chaudfontaine, beschikken elk over een hotel dat in rechtstreekse verbinding staat met de thermale bronnen. Verder zijn er seminariezalen zodat u werk en plezier kunt combineren.

 • De prachtige omgeving van de Ardennen nabij Spa leent zich bij uitstek voor talloze outdooractiviteiten, die door professionele organisaties worden begeleid. Het echte speerpunt van de streek op het gebied van incentives, teambuilding en bedrijfsevenementen is uiteraard het Circuit van Spa-Francorchamps met zijn vele voorzieningen en mogelijkheden.

 • Talloze bIjzondere en prestigieuze locaties voor de organisatie van evenementen, zoals het Casino van Spa, de Koninklijke Opera van Luik of de Abdij van Stavelot en de kastelen van Modave of van Harzé. Een aanbod van "Special Venues" dat zich voortdurend uitbreidt en ontwikkelt.

Enkele BIJZONDERE ideeën...

  • De Mines Gourmandes, een bezoekprogramma voor lekkerbekken in de fascinerende onderaardse wereld van Blegny Mine (Unesco-werelderfgoed).

  • Neem plaats in de Meetingbus van het Domein van de Hoge Venen voor een "buitengewone" vergadering midden in de natuur onder het dak van België.

  • Een ongebruikelijke teambuilding met DAFT in een echte opnamestudio die wordt bezocht door beroemde (inter)nationale artiesten.

Download onze folder... (Engels)

  mice


Afdeling MICE van de Toeristische Federatie

Contact:

Candice MICHOT – Projectmanager

Place de la République française, 1 - 4000 Liège-Luik

Tel. +32 (0)4 237 95 85
Fax. +32 (0)4 237 95 78

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

candice michot