BELANGRIJKE EVENEMENTEN

 

De rivierpendelboot is weer terug!

Tot 4 november 2018 - Luik
Om Luik op een andere manier of als vervoermiddel te bezoeken, neemt u op zaterdag 31 maart opnieuw de pendeldienst over de rivier! Dit jaar zijn er verschillende nieuwigheden te ontdekken: andere boten (we zullen het u later vertellen) en de rivierhalte ‘Pôle fluvial’ gelegen voor het Aquarium-Museum waar u aan boord kunt gaan en alle informatie vinden over de shuttles maar ook de verschillende tochten die u kunt ondernemen op onze rivier.

INFO EN RESERVEREN

Waalse Pijl en
Luik-Bastenaken-Luik

18 april 2018 - Hoei / 22 april 2018 - Luik
De fietswereld doet een week lang de provincie Luik aan, met om te beginnen de Waalse Pijl die volledig op ons territorium zal plaatsvinden en waar in de slotfase de Muur van Hoei wederom moet worden beklommen. Vier dagen later begint de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Dit is de legendarische en loodzware koers die elke renner wil winnen.

 

142e Cavalcade van Herve

2 april 2018 - Herve
Gaat u geen eieren zoeken met Pasen? Kom dan naar de Cavalcade van Herve! Op dit feestelijke en populaire evenement staan de trekpaarden centraal die lokale en internationale praalwagens voorttrekken. Er zijn diverse activiteiten, podiums en een grote vuurwerkshow als afsluiter.

MEER INFORMATIE

Cité de la Bière-
stad van het bier

20-22 april 2018 - Luik
Bent u een bierliefhebber en houdt u van een leuk evenement in een mooie omgeving? Kom dan naar het Museum van het Waalse Leven. Met meer dan 60 bieren om te proeven, de aanwezigheid van diverse Belgische en buitenlandse brouwerijen en inleidingen in het bierbrouwen, is dit hét grote bierevenement in de regio Luik.

MEER INFORMATIE
 

GASTENKAMER

 

Bent u op zoek naar een gezellige accommodatie voor uw verblijf in Luik? Kom dan naar de gastenkamer van Vinciane: W’Allons nous dormir. Deze B&B is gelegen in een rustige wijk vlak bij het station Les Guillemins en het centrum en biedt een ruime en lichte kamer met een privébadkamer. Er wordt een ontbijt met huisbereide producten geserveerd, zodat u energie kunt opdoen voordat u Luik gaat ontdekken.

INFO EN RESERVEREN
 

ACTIVITEIT-FAMILIE

 

Domein van Palogne

Domein van Palogne zit in een prachtige Ardenner omgeving om u een nieuwe energie te laten scheppen. Er zijn tal van activiteiten mogelijk, zoals een bezoek aan de vestingruïnes of het museum, de roofvogelshow, fietstochten, kajakken (verhuur) of minigolf. Een leuk dagje uit voor het hele gezin! Ontspanning en avontuur gegarandeerd!

INFO EN RESERVEREN
 

BUITENGEWOON

 

De provincie Luik zet alles op z’n kop

U bent op zoek naar iets anders, nieuws en origineels? Wij hebben een unieke en ongewone dag voor u bedacht! Na een overnachting in een weiland in de streek Aubel in de Gipsy Roulotte, gaat u deze prachtige regio ontdekken via de oriëntatietafel van Knuppelstock. Deze in België unieke wijzer laat het reliëf zien van het bijzondere landschap, zoals het zichtbaar is vanaf deze plek.

Doe vervolgens nieuwe energie op in het restaurant Les boutiques de notre enfance, dat u meeneemt naar de sfeer van de jaren 50. Sluit de dag af met een bezoek aan het Wegmuseum waar u 6 soorten wegbekleding uit verschillende periodes van onze geschiedenis ontdekt.

ONZE BUITENGEWONE OFFERTES ONTDEKKEN
 

AGENDA

 

Onze tips voor de maand april

  • Eieren zoeken voor de kleintjes in de prachtige omgeving van Château de Jehay op maandag 2 april.
  • De Porsche Days (20-22 april) op het Circuit van Spa Francorchamps.
  • De tentoonstelling Viva Roma is gewijd aan de eeuwige stad, van 25 april t/m 26 augustus in het Boveriemuseum.
  • Het Internationale detectivefestival vindt plaats van 26 t/m 29 april in Luik.
  • De Anthinoises (27-30 april), een festival dat in het teken staat van de Keltische culturen, met een uitgebreid programma van concerten, tentoonstellingen, ontmoetingen, spelletjes, animaties en straatoptredens.
DE AGENDA RAADPLEGEN

 

    
Deze mail werd verstuurd naar redactie@bftp.be, klik hier om u af te melden.

Toeristische Fédératie van de Provincie Luik
1, place de la République française, 4000 Luik - B-België
www.liegetourisme.be - www.ouftitourisme.be